Weissensee 2021 geannuleerd!

Lieve allemaal,

Waar gaan we heen in deze Coronatijden! Wij hebben er geen idee meer van. Geregeld worden de maatregelen in zowel Nederland als in het buitenland aangepast.

Helaas hebben we daarom moeten besluiten om onze Weissenseereis die stond gepland van 7-11 januari 2021 te annuleren.

Er zijn nog zoveel onduidelijkheden bij iedereen dat wij het risico niet kunnen nemen om zowel bus als hotels te blijven reserveren. Buiten de kleine groep die zich al heeft aangemeld wacht iedereen af en dat is natuurlijk ook logisch.

Het is zelfs voor de hotels niet duidelijk of zij wel een grote groep mensen mogen of willen ontvangen en ook in de bus mogen we wellicht niet met zoveel personen reizen.

Uiteraard hadden wij jullie allemaal graag weer een geweldig weekend willen bezorgen maar die moeten jullie dan maar tegoed houden van ons. Vooralsnog kunnen we nog wel schaatsen op de ijsbanen en daar zullen we het even mee moeten doen.

We gaan ervan uit dat 2022 de rust is wedergekeerd en we weer met z’n allen met een gerust hart in de bus kunnen stappen zonder mondkapjes en zonder 1,5 meter afstand te hoeven nemen van elkaar.

Degenen die het inschrijfgeld al betaald hebben krijgen dat deze week teruggestort op hun rekening.

We wensen jullie veel gezondheid toe en hopelijk tot gauw.

Lieve groeten van
René en Carla 

31 december: Op woensdag 1 januari 2020 wordt het ijs op het kleine meer van de Weissensee vrijgegeven om te schaatsen

Bericht op de website van ijsmeester Norbert Jank: Goed nieuws: vanwege koude en wolkenloze nachten kan het schaatsseizoen 2019/20 officieel worden gestart op nieuwjaarsdag (1.1.2020). Voor schaatsers en plezierschaatsers is er een brede cirkelbaan op het westelijke deel van de Weissensee om de eerste bochten op het bevroren ijs te maken. De ijsingangen bevinden zich op Camping Müller in Praditz en in Techendorf-Süd bij Tschatscheleria (Seewiese). De ijsmeester wijst erop dat de barrières en borden (vermijd de noordoever!) Moeten worden nageleefd en dat de instructies van het ijsteam moeten worden gevolgd om een veilige schaatservaring te garanderen.

26 december: We kunnen nog wat vorst gebruiken!

Nog maar enkele weken en we staan weer met onze schaatsen op het ijs van de Weissensee. Tenminste daar gaan we wel van uit. Er is nog wel wat werk aan de winkel voor onze weergoden. Met de 7 centimeter ijs van begin december en de regen en natte sneeuw van de afgelopen weken mag het nu gaan vriezen op de Weissensee.

28 maart: CARRE verrast door het prachtige cadeau!

Carre, Carla en René, werden afgelopen week verrast toen er 2 dozen werden afgeleverd met prachtige tuinstoelen. Ze staan prachtig in onze voortuin. Wij zijn er heel blij mee want de oude stoelen vielen uit elkaar. Hadden jullie inside information?

Hartstikke bedankt voor dit prachtige cadeau wat we van de Weissensee-gangers hebben gekregen. Daar gaan wij heel veel plezier aan beleven.

Nu nog even het prachtige weer erbij en dan kan in de voortuin ontbeten worden.

Einde seizoensfeest 24 mei op het strand van Jaap Eden

Het schaatsseizoen zit erop. En zoals elk jaar wordt het dan weer tijd voor ons einde-seizoensfeestje. Dit jaar wat later omdat we willen feestvieren op het strand. Het Strand? Jazeker op de ijsbaan Jaap Eden wordt dit jaar het Jaap Eden Strand geopend. Op vrijdag 24 mei zijn jullie welkom in het chalet op de ijsbaan.

We hebben in het Chalet een uitgebreid buffet. Kosten voor het eten en chalet zijn  plm € 30,- per persoon. De drank kunnen jullie zelf bestellen en afrekenen bij de bar.

Programma:
Vanaf 17.30 uur ontvangst in het Chalet. Er is ook tijd om even rond te kijken en ‘over het strand’ te lopen.
Vanaf 19.00 uur Buffetdiner
21.00 uur Disco dansavond met muziek van DJ Orange
Einde: nader te bepalen!  

Zorg dat je erbij bent. Inschrijven via mail naar rene.debie@live.nl of cnieland@rdc.nl ofwel via FB