SPECIALE AANBIEDING VAN HOTEL WIESENHOF

Een speciale aanbieding van de bij ons bekende accommodatie bij WEISSENSEE – Hotel Wiesenhof****

Bericht van Birgit; Voor uw wintervakantie aan de Weißensee krijgen onze mensen een korting van min 10% (behalve tijdens de tourperiode van 11 steden).
Geniet van schaatsen, langlaufen, zon, skiën, wandelen en nog meer.
Accommodatie in een prachtige tweepersoonskamer met uitzicht op het meer, gezellig hotel, goed eten.
VRAGEN aan Birgit: info@hotel-wiesenhof.at
wij kijken uit naar uw reservering
Winter 24 vanaf vandaag tot en met 20 januari. – Skiën inbegrepen!!! Dit is ook beschikbaar voor winter 25 (ca. 7 januari – 20 januari 2025)

Inschrijving 2024 is geopend.

Na het succesvolle weekend van 2023, is de inschrijving voor 2024 geopend. Klik op onderstaande link of kijk in het menu.

Inschrijven 2024


“ Zonder zulke fantastische mensen als jullie hadden wij dit niet kunnen doen. Dank allemaal. Wij hadden ook een heerlijk weekend, zijn trots op al jullie eigen prestaties. Heel fijn dat iedereen heeft genoten en weer heelhuids is terug gekomen.”

Carla en Réne.

30 jaar Carreteam op de weissensee. Carla en Réne met Hotel eigenaar Hans Peter Eder en de burgermeester.

 

EINDE SEIZOEN FEEST ’s middags 3 april in Polder

Het einde van het schaatsseizoen zit er alweer bijna op want 27 maart is de laatste schaatsdag op de Jaap Eden IJsbaan. Dat houdt ook in dat we een aantal van jullie een half jaartje moeten missen.  

Gelukkig mogen we ons ‘eindeseizoensfeestje’ wel weer organiseren en na 2 jaar wordt dat ook wel weer eens tijd. Laten we het schaats- en gelijk ook maar het Coronaseizoen sfeervol met elkaar afsluiten.

 

Deze keer niet met een diner maar met een lunch in de Polderzaal van Restaurant Polder op Science Park 201 in Amsterdam. Vlakbij de Jaap Edenbaan en gelegen naast Station Science Park.

We hebben hiervoor zondagmiddag 3 april vanaf 12.00 uur (tot 16.00 uur) gereserveerd. Uiteraard hopen we dat we met een grote groep zijn maar zeg nou zelf “dit wil je toch niet missen”!

 

DJ Orange is natuurlijk ook weer van de partij dus we kunnen er na het eten nog een gezellig feestje van bouwen.

 

Weissenseereis Carreteam gecanceled

Lieve mensen,

We zijn ons ervan bewust dat velen van ons behoefte hebben om even lekker het natuurijs op te gaan; dat geldt zeker ook voor ons.

We hebben hierdoor lang geprobeerd om alles te regelen om onze reis naar de Weissensee mogelijk te maken, maar er zijn teveel onzekerheden en risico’s die ons anders hebben moeten doen besluiten.

Mede ook door diverse berichtjes van onze deelnemers is duidelijk geworden dat:

 • niet iedereen een goed gevoel heeft bij de reis;
 • niet iedereen op tijd gevaccineerd zal zijn;
 • we alsnog een reistest moeten laten doen waar extra kosten mee gemoeid gaan;
 • deelnemers die positief getest zijn niet mee kunnen;
 • bij annulering is niet zeker dat de reiskosten zijn gedekt;
 • indien een van ons alsnog corona krijgt, wat niet ondenkbaar is, wij allemaal in quarantaine zouden moeten;
 • het hotel ons geen zekerheid kan geven dat wij na het  diner gezellig kunnen blijven zitten.

Alles bij elkaar opgeteld wordt het risico van de reis te groot en kunnen we niet garanderen dat we nog voor redelijk tarief de reis kunnen maken en de kosten van de reis (bus) rond kunnen krijgen.

Voor het hotel en de bus is het niet meer dan fair dat wij tijdig annuleren.

Wellicht is het wel mogelijk dat het hotel kamers beschikbaar stelt voor mensen die met de auto willen afreizen. Als jullie daarin geïnteresseerd zijn, laat ons dat dan weten dan kunnen we dat voor jullie informeren. We hadden jullie dolgraag positievere berichten gegeven maar we zien geen andere oplossing. We snappen jullie teleurstelling.

Al voor de tweede keer moeten wij ons geliefde weekend voorbij laten gaan.

Het vooruit betaalde inschrijfgeld storten we zo snel mogelijk terug op jullie rekening.

Rest ons jullie wel een heel goed uiteinde te wensen en een gezond en gezellig 2022 waarin we hopelijk snel weer met elkaar kunnen afspreken, schaatsen, feesten, eten en alles wat we gemist hebben.

Liefs,

René en Carla

CORONAREGELS IN OOSTENRIJK VANAF ZONDAG

De kersverse bondskanselier Karl Nehammer en gezondheidsminister Wolfgang Mückstein hebben zojuist de nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Nehammer: “We hebben de mensen beloofd dat de lockdown eindigen zou en daar houden we ons aan. Het virus geeft ons een adempauze.” Dat betekent echter niet dat de pandemie voorbij is, meldt hij. “Het worden openingsstappen met veiligheidsgordels.” Zowel Nehammer als Mückstein benadrukken dat het beschermen van de mensen op de voorgrond blijft staan en dat vaccinatie de weg is uit deze crisis. Vanaf zondag zijn de onderstaande ‘minimale’ maatregelen van kracht in Oostenrijk voor iedereen vanaf 12 jaar.

 • Afstand houden is niet verplicht, maar een afstand van minimaal 2 meter tot anderen wordt aanbevolen.
 • Het dragen van een FFP2-mondkapje is verplicht in alle gesloten ruimtes, dus ook in gondels en gesloten stoeltjesliften (met weerkap). Tip: zo maak je jouw mondkapje aan je skihelm vast.
 • Hotels en andere accommodaties mogen gasten ontvangen op basis van de 2-G-regel. In de accommodaties zijn verder voorzorgsmaatregelen nodig. In gemeenschappelijke ruimtes moet een FFP2-mondkapjes gedragen worden.
 • Voor de toegang tot skiliften geldt de 2-G-regel. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je genezen of gevaccineerd bent om gebruik te mogen maken van de liften. Dit wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa.
 • Berghutten, pisterestaurants en restaurants in het dorp zijn geopend, maar alleen toegankelijk voor iedereen die voldoet aan de 2-G-regel. Ook geldt er een registratieplicht en het dragen van FFP2-mondkapjes als je niet zit. De horeca moet om 23.00 uur sluiten. Staande horeca is verboden, evenals het aan de bar zitten.
 • Winkels en contactberoepen mogen geopend zijn voor mensen die voldoen aan de 2-G regel. Voor klanten geldt ook nog een FFP2-mondkapjesplicht. Uitzonderingen van de 2-G-plicht gelden voor bedrijven die dienen als basisvoorziening zoals supermarkten, apotheken, tankstations en drogisterijen. Ook daar blijft het FFP2-mondkapje verplicht.
 • De après-ski en nachthoreca zijn gesloten.
 • Geen capaciteitsbeperking voor de skiliften: de liften mogen volledig gevuld omhoog.
 • Samenkomsten en evenementen zonder toegewezen zitplaats: indoor maximaal 25 personen, outdoor 300 personen. Samenkomsten en evenementen met toegewezen zitplaats: indoor maximaal 2000 personen, outdoor 4000 personen
 • De beperkingen om het huis te verlaten worden opgeheven voor gevaccineerde en genezen personen, voor ongevaccineerden blijft de lockdown gelden. Zij mogen enkel hun huis verlaten voor noodzakelijke doeleinden.
 • Sport wordt zowel binnen als buiten mogelijk met 2-G-bewijs. De FFP2-mondkapjesplicht is er tijdens het sporten niet.
 • Op de werkvloer blijft de 3-G-regel gehandhaafd.

Regionale verschillen

De bovengenoemde coronaregels in Oostenrijk gelden zoals gezegd als ‘minimumregels’. Deelstaten kunnen zelf besluiten de teugels nog verder aan te trekken, bijvoorbeeld omdat de ziekenhuiscapaciteit dat vraagt. Zo heeft Wenen al besloten de horeca en hotellerie pas een week later te openen. Burgenland, Tirol en Vorarlberg hebben al aangegeven deze maatregelen van de staat één op één over te nemen. In Steiermark, Niederösterreich, Karinthië en Salzburg openen de horeca en de hotellerie op 17 december de deuren, de rest van de maatregelen nemen ze over. Oberösterreich blijft helemaal nog in lockdown tot 17 december.

LOCKDOWN OOSTENRIJK EINDIGD OP 12 DECEMBER

De afgelopen weken hebben we moeten afwachten of wintersport in Oostenrijk in de kerstvakantie tot de mogelijkheden behoorde. Tijdens de 20-daagse lockdown die op 19 november werd aangekondigd en op 22 november inging is er namelijk heel wat gebeurd. Zo dook bijvoorbeeld de Omikron-variant op en kreeg Oostenrijk een nieuwe bondskanselier. Het was lang de vraag of de lockdown daadwerkelijk zou eindigen op de aangekondigde datum of dat er een verlenging aan zat te komen. Gisteren werd eindelijk officieel bekendgemaakt dat de lockdown niet verlengd zou worden en dat vanaf zondag de lockdown voor gevaccineerden voorbij is. 

OOSTENRIJK VOERT ‘2 G-BELEID’ IN

NRC 8 november 2021: Oostenrijk voert vanaf maandag het zg ‘2G-beleid’ in; wie in Oostenrijk toegang wil tot horeca, culturele instellingen of  verpleeginrichtingen moet vanaf maandag gevaccineerd of genezen zijn. 

Vanaf maandag 8 november 2021 zijn de volgende maatregelen van kracht:

 • 2G regel (genezen, gevaccineerd) is van toepassing op: kabelbanen (skiliften: dit gaat overigens in op 15 november), accommodaties, gastronomie, culturele instellingen, contactberoepen (bv. kapper) en evenementen met meer dan 25 personen. Voor de 2-G-regel geldt een overgangsperiode van vier weken. Tijdens deze periode wordt de eerste vaccinatie in combinatie met een PCR-test beschouwd als bewijs van toelating – een volledige vaccinatie is tijdens deze overgangsperiode van de komende 4 weken dus nog niet vereist.
 • Alle soorten coronatests (zowel PCR- als antigeentests) worden niet langer erkend worden om toegang te krijgen.
 • Daar waar 2G niet geldt, is een FFP2 mondkapje verplicht. Het dragen van een FFP-2 masker is verplicht in winkels, musea en bibliotheken.
 • Kinderen tot 12 jaar zijn momenteel vrijgesteld van deze maatregelen. 

Alle coronamaatregelen per 8 november 2021 kun je hier teruglezen.