Wie en wat is CarreTeam

Wij zijn Carla en René. Wij hebben een passie en wel schaatsen. We hebben gemerkt dat we niet de enigen zijn die graag schaatsen. Deze website is bedoeld voor mensen die graag schaatsen en ook hun ervaringen met elkaar willen delen.

Mochten er vragen zijn dan kan je ons altijd bereiken via onderstaande gegevens, of op de Jaap Edenbaan.

 

 

De Weissensee

De Weissensee is een meer in Karinthië (Oostenrijk) aan de voet van de Gailtaler Alpen, op een hoogte van 930 meter. De Weissensee ligt op circa 1.100 kilometer afstand van Utrecht.

Het meer wordt in Techendorf door een brug gescheiden in een westelijk en oostelijk deel, het zogenaamde kleine en grote meer. Het meer is 6,5 km2 groot, 11,6 kilometer lang en maximaal 97 meter diep. Met een waterkwaliteit gelijk aan drinkwater geldt het Oostenrijkse bergmeer als het schoonste meer in de Alpen. Sinds 1989 organiseert de Stichting Wintersporten op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentochten.

       

Hotel Wiesenhof (tot 2022 was dit het hotel waar wij verbleven)

Het Wiesenhof hotel is een klein viersterrenhotel van Hans en Birgit Striemitzer en is direct gelegen aan de zonnige zuidelijke oever van het meer. Het eigen strand grenst aan hun weide. In de winter als het meer is bevroren staan de bankjes op het ijs gereed om de schaatsen onder te binden en voor de kluunschaatsers is het helemaal makkelijk want die doen de schoenen al aan in het hotel en hoeven enkel op het ijs nog de ijzers onder te binden.

De keuken is creatief en er worden maaltijden geserveerd met verse en regionale producten. Als klein hotel vinden Hans en Birgit het uitermate belangrijk dat hun gasten zich thuis voelen In de zomer nodigt het meer met zijn drinkwaterkwaliteit uit tot baden en ander zomerplezier. In de winter biedt het grootste bevroren meer van Europa en de directe omgeving mogelijkheden voor wintersportliefhebbers tot schaatsen en langlaufen. De Weissensee biedt natuurlijk nog meer; een ongerepte natuur met mountainbike- en wandelroutes

Het doel is om de gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen in dit familiehotel. Wanneer u hen eenmaal heeft leren kennen zult u na een “Wiesenhof-vakantie” vaker terugkomen. Het personeel zal er alles aan doen om uw verblijf in het hotel zo aangenaam mogelijk te maken.

Kledingadvies als je wilt schaatsen op de Weissensee

Belangrijkste is dat je kleding hebt in lagen. Het kan behoorlijk koud zijn in de ochtend en dan kan het met wat zon ook weer erg warm worden in de middag. Belangrijk is dus dat je in lagen je kleding kunt opbouwen. Ideaal is een licht ondershirt met daarover een warm ondershirt, dan een soort fleece shirt en een schaatsjack, Over je benen een thermo schaatsbroek met daarover een overbroek.  Zorg ook voor een setje neopreen schaatshoezen en natuurlijk handschoenen en muts, liefst ook een bril en als je een skibril hebt ook meenemen.
Nu kan je niets meer gebeuren!

Handig om te weten….

  • ‘s Nachts kan het in de bus erg koud worden. We doen dit voor de chauffeurs (vallen ze niet in slaap!) en mensen die niet tegen de warmte kunnen.
    Neem ofwel dikke kleren mee in de  bus, ofwel een slaapzak. De ervaring heeft geleerd dat een slaapzak erg prettig is.
  • Natuurlijk neem je je schaatsen mee. Maar als je wilt kun je ook de langlauflatten meenemen.
  • Er is koffie in de bus en meestal ook frisdrank en bier. Het is verstandig om voor onderweg wat eten mee te nemen.
  • Het is verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
  • En natuurlijk niet vergeten geld en paspoort!