Wanneer:

Vertrek : Donderdag 17 januari vanaf 18.45 uur staat de bus klaar en vertrekken we naar de Weissensee.
We verzamelen in Café Mell, Hartveldseweg 30 in Diemen. Route is makkelijk (komend vanaf J Eden); volg Middenweg onder viaduct door, aan linkerhand een Kerk, hier is het. Tegenover de parkeerplaats van de Kerk is café Mell.

In de nabije omgeving van Mell kun je alleen maar betaald parkeren. Gratis parkeren kan bij station Diemen http://www.centrumparkeren.nl/station-diemen Vanaf de parkeerplaats de spoorbomen weer over lopen en de Ouddiemerlaan aflopen tot de Hartveldseweg dan rechtsaf tot Cafe Mell ( nr. 30 ) afstand 1,1 KM ( 13 minuten lopen ). Dus eerst de bagage bij Mell brengen en dan de auto parkeren bij het Station. Hou hier rekening mee en zorg dat je op tijd bent, we vertrekken om 19.00 uur. Ook kun je je auto parkeren in de woonwijk aan de andere kant van het water. Ervaring leert dat het beter is om de auto niet voor iemands deur te parkeren (paar jaar terug band lek gestoken) maar op de algemene parkeerplaatsen.
Terug : maandag 21 januari in de ochtend plm 7.00 uur afhankelijk van weer en verkeer.

Hotel en verblijf:

Wij overnachten zoals altijd in Hotel Wiesenhof bij onze gastheer Hans Striemitzer. Afhankelijk van het aantal deelnemers verblijft een deel van de groep in het naastgelegen Pension Tuschnig. Hotel en pension liggen direct aan het kleine meer dus ‘s-ochtends nog geen 50 meter lopen, schaatsen onder en het ijs op. Aan het ijs heeft het hotel ook een voorziening om een Oostenrijkste versie van “Koek en Zopie” te organiseren. Bij de prijs inbegrepen zijn 2x ontbijt en 2x diner. Beiden heel goed verzorgd. Het enige wat nog overblijft is de lunch. Als je aangeeft dat je een lunchpakket wilt dan staat dit ‘s-ochtends voor je klaar. Echter kun je ook op een van de gezellige terrasjes of in  cafés lekker eten. Wij zorgen ook bij aankomst voor een ontbijt en voor vertrek op zondag zorgen we voor een eenvoudig diner. Kosten hiervan zijn in principe niet bij de prijs inbegrepen.

Deelnemers en vervoer:

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de grootte van de mogelijkheden in hotel en bus. Weliswaar kunnen wij hier flexibel mee omgaan maar wanneer we de bus vastgelegd hebben is ook het aantal inschrijvingen bepaald. Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij jullie om tijdig in te schrijven zodat we ruim de tijd hebben om een bus te reserveren. Wij proberen altijd een bus te contracteren die ruim is ingericht, we noemen dat ‘Royal Class’. Dit geeft een stukje extra luxe dat door iedereen erg gewaardeerd wordt. In de dubbeldekkers van afgelopen jaren stonden de stoelen niet ‘Royal Class’ en was er veel verschil in beenruimte. In 2012 hebben we dat opgelost met een kleinere bus met ruimere plaatsen.

Prijs en Annulering:

Prijs ongeveer € 285,- (begin januari wordt de prijs definitief vastgesteld). Bij de prijs inbegrepen zijn; De reis per ‘Royal Class’ bus. De overnachtingen met ontbijt en diner in Hotel Wiesenhof of pension Tuschnig. Het hotel ligt aan het meer en we kunnen uit het hotel zo het ijs op. Niet inbegrepen is een ontbijt bij aankomst en het eten op zondagavond. Eventueel kan in overleg een lunchpakket geregeld worden.
Annuleren is mogelijk. Tot 1 januari zijn de annuleringskosten € 125,- . Deze kosten zijn ter dekking van vervoer. Na 1 januari 2013 worden bij annulering de volledige kosten in rekening gebracht. Het is ook mogelijk om de inschrijving over te dragen op iemand anders zodat de annuleringskosten vervallen. Dit kan alleen in overleg met de organisatie.

Inschrijven:

Inschrijven kan door per mail of onderstaand formulier aan te melden. Na aanmelding s.v.p. even checken of je op de deelnemerslijst staat anders nog even een mail naar info@carreteam.com of een mailtje naar Carla of René.

Via onderstaand formulier kan je inschrijven voor 2013

 

Programma

 • Donderdag 17 januari: vanaf 18.45 uur staat de bus klaar. We verzamelen in Café Mell, Hartveldseweg 30 in Diemen. Route is makkelijk (komend vanaf J Eden); volg Middenweg onder viaduct door, aan linkerhand een Kerk, hier is het. Tegenover de parkeerplaats van de Kerk is café Mell. Vertrek Amsterdam 19.00 uur met een Royal Class bus. We hebben 2 chauffeurs zodat we lekker door kunnen rijden en zo min mogelijk stops hoeven te maken.
 • Vrijdag 18 januari : Aankomst Hotel Wiesenhof rond 9.00 uur. Licht ontbijt en check-in kamers. Hierna gaan we het ijs verkennen. Vrijdag wordt meestal gebruikt om langzaam op toeren te komen dus vooral rustig acclimatiseren. Dit jaar organiseren wij echter om 15.00 uur een jubileumactiviteit op het ijs. Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim. ‘s-avonds hebben we een bonte avond ter gelegenheid van ons 20-jarig jubileum. Liedjes, sketches, dansjes; alles is welkom. Wie durft het aan?
 • Zaterdag 19 januari : Voor degenen die van plan zijn een schaatsprestatie neer te zetten moet het gebeuren op zaterdag. De echte liefhebber zit rond 7.00 uur aan het ontbijt om dan snel naar het ijs te gaan. We schaatsen tot uiterlijk 17.00 uur omdat anders de kans op blessures te groot wordt. Dus schaatsen maar voor een toertocht van ….. km.
  Aan het einde van de dag is de sauna in vol bedrijf en de bar open voor een biertje. Voor de spieren: massage. Hier moet je voor inschrijven. N.B. hier zijn kosten aan verbonden.Niet iedereen is van plan om alleen te pieken op het ijs. Dan is zaterdag de dag om eventueel in de middag alternatieven voor schaatsen op te zoeken. Je kunt skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen en nog veel meer.
  En wil je de hele dag skiën of boarden dan kun je met de gratis skibus (halte vlak bij het hotel) naar het grootste skigebied van Karinthië.
 • Zaterdagavond: Disco in de Pizzeria. Dit jaar gaan we weer als vanouds in fakkel tocht naar de Pizzeria waar we met onze eigen DJ Jenny alle voeten van de grond hopen te krijgen. Dat wordt dus weer lekker dansen want dat is immers de enige manier om de spieren weer soepel en los te krijgen. We moeten dan ook doorgaan tot de late uurtjes voordat alles weer los is.
 •  Zondag 20 januari: Kan er weer lustig geschaatst kan worden of geskied, geboard, gelanglaufd, gewandeld, gerodeld of wat dan ook. Na afloop kunnen we op bepaalde kamers nog gebruik maken van de douche.
  Vanaf 15.00 uur gaan onze spullen de bus weer in. Om 16.00 uur gaan we aan tafel voor een eenvoudig diner en rond 17.00 uur stappen we in de bus en vertrekken we weer naar Nederland. Dan zijn we moe en voldaan en dan is het in de bus ineens veel rustiger dan op de heenreis. We kijken film, lezen een boekje, hebben het nog over onze belevenissen van het weekend en dan vallen de oogleden dicht.
 • Maandag 21 januari : Rond 7.00 uur aankomst in Amsterdam als er geen hindernissen zijn geweest onderweg. Daarna weer aan het werk of nog even een dagje thuis bijkomen van een lekker actief weekend!

Weissenseetocht in 2013 is vol.

Inschrijving voor de Weissenseetocht 2013 kan nog wel maar dan kom je op de wachtlijst.
Wordt de wachtlijst erg groot dan gaan we kijken of we een oplossing kunnen vinden.

 1. Ans Klinkenberg
 2. René de Bie
 3. Carla Nieland
 4. Marco Bakker
 5. Benno Hartman
 6. Robert van der Hoef
 7. Okkie Boot
 8. Raymond Detmers
 9. Cor Timmer
 10. Annemieke Stavenuiter
 11. Emmy Rieder
 12. Paul Hendrikx
 13. Eric de Haan
 14. Liddy Vonk
 15. Willem van Seumeren
 16. Menno Sijtsma
 17. Jacqueline Sijtsma
 18. Wilco Kleefsman
 19. Yvonne ter Laare
 20. John Fontijn
 21. Nanda Crucq
 22. Willy van Grondelle
 23. Ben Weller
 24. Paul Weller (broer van)
 25. Steven Weller (zoon van)
 26. Eddy Cohen
 27. Marja van der Horst
 28. Bertus van der Horst
 29. Dick Betlem
 30. Peter Dautzenberg
 31. Sonja Pos
 32. Nick Rijper
 33. Karel Rijper
 34. Theo Hendriksen
 35. Paula Stellinig
 36. Hans Stelling &
 37. Wil Spruit
 38. Martin Lans
 39. Elsbeth van Battum
 40. Jennifer Nijdam
 41. Ingrid Clausing
 42. Geertruida Kley
 43. Henno Eggenkamp
 44. Rob van Es (vriend Martin)
 45. Marianne Bruijn
 46. Christl Kraan
 47. Dirk-Pieter Hoogervorst
 48. Theo Timmer
 49. Jan Boot
 50. Ron Poppe
 51. Ernst Ritter
 52. Arnoud de Graaf